При.Родата


                        Натурална козметика и ръчни сапуни
 с изцяло натурални съставки.


Есенна кутия (предварително записване)

За началото на лятото сътворявам Лятна кутия "При.Родата", която се състои от продукти, които можете да намерите само в нея. Състои се от 5/6 продукта + рецепта за един от тях + още изненади. Един от продуктите е нов вид сапун, който за първи път ще се появи точно в тази кутия! 

*Съдържанието на Есенната кутия ще бъде обявено скоро!*

Кутията ще бъде разпратена на 20ти септември, за да е при вас за началото на есента. В ограничено количество е, можете да се запишете предварително за нея.

Бюлетин

За при.родата

ПриРодни ръчно изработени сапуни и козметика с естествени съставки, аромати и оцветители. Лавандула, лайка, невен, куркума, какао, активен въглен... - от ПриРодата се стремим да използваме родни продукти, щадящи природата, нежни, прочистващи и вдъхновяващи тялото и душата.

Предстоящи участия

За всяка поръчка над 100 лв, получавате подарък платнена торба !

Малка статия зa Лавандулата

Широко използвана в козметиката заради приятния си аромат и полезни свойства за кожата, това растение има редица благоприятни ефекти и върху стомаха, сърецето, а дори и ума. Употребата и е започнала още от дълбока древност чак до днес. Ако още не сте се досетили, става въпрос именно за лавандула.

Вярва се, че отглеждането на лавандула е започнало в Средиземноморския регион, Средния изток и Индия преди около 2500 г. Още Египтяните са изработвали парфюми с нея, а при отварянето на гробницата на всеизвестния фараон Тутанкамон са намерени следи от лавандула и ароматът и все още е бил доловим. Невероятно, нали? Това със сигурност обяснява защо лавандулата е запазила водещото място сред толкова много билки и цветя на един от най-характерните и приятни за обонянието аромати. Но не само нейната омайваща миризма е причината тя да бъде толкова възхвалявана. Растението притежава многобройни полезни свойства за тялото, както вече споменахме. В древността, Римляните също са били добре запознати с тези възможности, и са поставяли цветчета лавандула във ваните си. Тъй като обаче билката била високо ценена още тогава, само най-богатите са се възползвали от това предимство. Как обаче днес лавандулата допринася за нашето ежедневие? 
Ето как: В състава и се намират някои много ценни съставки.
Сред най-важните от тях е етеричното масло, което откриваме в цветовете на растението. Именно то се използва в парфюмерията и за придаване на аромат на редица козметични средства: сапуни, душ гелове, шампоани, масажни масла и още много. Нека не забравяме, че билката има и красива външнсот, и по този начин също се използва за декорация на дома.
В тази статия, разбира се, че се фокусираме върху нейния принос в козметиката.
Етеричното масло от лавандула притежава силни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства.
Някои от най-широките употреби на маслото са за справяне със:
1. Акне и мазна кожа
2. Суха кожа и екземи
3. Лекуване на белези
4. Изглажда бръчки и възстановява старееща кожа
5. Зачервявания, псориазис и розацея
Приближаваме края на статията, и е редно да споменем, че лавандулата е мощно средство за успокояване на ума.
Тя е полезна и за справяне със редица проблеми, които се появяват честно в нашето динамично ежедневие:
1. Спомага за по-добър сън
2. Намалява нивата на стрес
3. Повдига духа
4. Успокоява психиката
Сапун Лавандула
Чудесен за лице, тяло и коса.
Масло за лице и тяло: Лавандула и тамян
Хидратира и подхранва кожата, чудесен при стрии, както и при екземи.
Лавандулова вода
За почистване и хидратация.
Серум за лице
Серум за лице с жожоба, безсмъртниче, тамян и лавандула. 

Последвайте ни

Търсене